Some of our latest designs

Your home is more than just a place to live. It's a reflection of your lifestyle, taste, and aspirations. Every MVIVO home is unique and custom-made. Below are some of our recently designed villa’s for some more inspiration.

Villa NS

339,187 USD
(106,843,920 LKR)
654.09 m2 (7,040 ft2)
Living Space
09
Bedrooms
07
Bath
730 m2 (29 perch)
Min. Land Required
-
Pool
12-14 months
Build Time
Architecture doesn't have to be complicated. On the contrary, good design is deceptively minimal whilst respecting the logic inherent to the location.

The client had been compiling a mood board for their dream home for some time. They had saved quite a few images when they discovered MVIVO via Instagram and found references that closely matched with what they had in mind.

The plot they acquired was large and specific. While it faces a street at the front, peace reigned at the back. The client's desire to enjoy it to the fullest, with a fully glazed rear facade, was an opportunity we couldn't pass up. We opted for a U-shaped floor plan, creating an open terrace between the living and sleeping spaces.

While the ground floor is mainly used by the parents, the first floor is reserved for the children, providing privacy. When you enter the villa, you are welcomed into the lobby. From there on, you can follow the routes to the upper floor, the home office, and further to the shared living spaces, kitchen, and dining area. A very liveable and pleasant home.

Villa DD

202,356 USD
(64,753,900 LKR)
259.24 m2 (2,790 ft2)
Living Space
04
Bedrooms
05
Bath
600 m2 (24 Perch)
Min. Land Required
-
Pool
12-14 months
Build Time
Concealed within the Kandy highlands, the horizontal outline of this MVIVO project catches attention. A building plot amidst greenery overlooking the mountains. Clients with taste, with feeling, and a vision to design a contemporary bungalow-style residence offering an ideal retreat for complete relaxation.

It was a very specific design brief, especially the sleeping wing, which is quite extensive, with 4 bedrooms, each with an on-suite bathroom. The right wing contains the living spaces with a pleasant patio, providing a lot of outdoor living. The whole picture fits, with most attention rightfully drawn to the open landscape. And then you get this gem.

Villa SR

244,245 USD
(78,158,252 LKR)
390.37 m2 (4,200 ft2)
Living Space
07
Bedrooms
05 Min
Bath
650 m2 (26 perch)
Min. Land Required
-
Pool
12-14 months
Build Time
For a Sri Lankan family living in France and Switzerland, we designed this home located in the upper north part of Sri Lanka, Mullaitivu. Inspired by living in Western Europe, they requested an architectural masterpiece that is truly functional, ultra-modern, and beautifully minimalistic. But with one major factor to be kept in mind: “Design according to Vastu Shastra principles.”

We are not lying when we say that we all had a blast designing this family villa. Designing this house was like assembling a giant puzzle. Integrating ancient design principles into a modern envelope while maintaining stunning curb appeal. After many iterations, the result speaks for itself: A spectacular-looking villa full of creative solutions that reveal a beauty otherwise undiscovered.

In essence, the floor plan revolves around having a central entrance with a home office that fans out into different wings. On the left side, there is the open living, dining, and kitchen area with a patio garden. On the right side, we located the sleeping wing, with two bedrooms and a private library.

The upper floor provides a separate living and dining area, and three bedrooms. An extra view is created by a covered balcony. From the ground floor to the first floor, throughout the house, you have interesting views and a strong connection to the natural surroundings in which the family resides.

Villa AK

160,813 USD
(47,439,962 LKR)
301.6 m2 (3,246 ft2)
Living Space
05
Bedrooms
05
Bath
258 m2 (10.2 Perch)
Min. Land Required
4m x 4m
Pool
12-14 months
Build Time
Building a timeless, refined home for a young family was the task we were given when the client signed up for the Site Inspection. We headed over to their land at a Primelands project, overlooking the lagoon in Negombo and strategically located near the highway exit and airport.

We designed a breathtaking modern minimalist home, ideal for private use or renting out. The villa features a master bedroom and walk-in closet with an attached bathroom on the ground floor, and three bedrooms, each with an attached bathroom, on the first floor.

Openness, airiness, and a variety of exciting spaces define this home. The main living room overlooks the patio deck for outdoor dining and the plunge pool. A separate entertainment room is included, and upstairs you can find a TV lounge with a connection to a common balcony overlooking the lagoon. All spaces are bathed in natural light, fostering a feeling of connection with the surroundings, where indoor and outdoor seamlessly merge.

Villa DS

192,142 USD
(60,524,759 LKR)
369.15 m2 (3,973 ft2)
Living Space
06
Bedrooms
04
Bath
537.9 m2 (21.2 Perch)
Min. Land Required
11 m x 3.5 m
Pool
12-14 months
Build Time
Once upon a time, there was a family of three who dreamed of building their perfect home. They had learned from past experiences what they liked and, more importantly, what they didn't like. They came to us with a multitude of requirements, but one idea was central: ‘Design and build us a home that will stand the test of time.”

When designing the plan, apart from the basic requirements, we took into account the lifestyle of the owners, by integrating areas for their favourite leisure activities, for instance. The villa is purposefully divided to create openness while maintaining privacy. There's a focused area for the kids, a home office (as often required in a post-COVID world), and an entertainment room on the upper floor directly connected to the large balcony deck.

Upon entering through the main door, the villa reveals itself in stages. A staircase hall teases what lies behind, leading into the open-plan kitchen and dining area, and ending up in the light-filled living area with its floor-to-ceiling sliding doors facing the sizeable rear garden. It's a masterful composition that draws people into the experience.

Subscribe to newsletter